„Sąmoninga praktika“ reiškia tikslingą ir į užduotį orientuotą, instrukcijomis paremtą, ugdymo programą. Tikslinga aplinkos įtaka ir organizacinės sąlygos skatina originalaus mąstymo formavimą. Pirmiausiai žmogus turi suvokti, kam reikalinga fizinis aktyvumas, ką jis gaus būdamas fiziškai aktyvus, o jau tada ateina poreikis mankštintis. Dauguma žmonių sąmoningai suvokia fizinio aktyvumo reikšmę. Fizinis aktyvumas padeda kontroliuoti kūno būklę ir svorį, pagerinti sveikatą ir nuotaiką, sumažinti su nutukimu siejamų ligų riziką.
Kovo 24d. įvyko nuotolinis seminaras „Sąmoningo mankštinimosi fiziologija II“, skirtas Vilniaus kolegijos studentams ir darbuotojams, Žvėryno ir Baltupių mikro rajonų bendruomenėms. Tai trečioji paskaita iš spoto projekto  „Naujų erdvių fiziniam aktyvumui Vilniaus kolegijoje sukūrimas“ seminarų ciklo.
Renginio pradžioje Vilniaus kolegijos trenerė Ramūnė Motiejūnaitė pristatė šį projektą – nuveiktas ir būsimas veiklas. Sporto specialistas, sporto mokslininkas, VU dėstytojas dr. Stanislav Sabaliauskas su seminaro dalyviais kalbėjo apie žmogaus kūno kompoziciją, savęs motyvavimą būti fiziškai aktyviais. Mokslininkas pristatė pagrindines fizines ypatybes ir kaip jas lavinti. Seminaro metu buvo aptarta kaip reikia stebėti savo pratimų intensyvumą, ką žmogui reiškia apšilimas ir atvėsimas, krtūvio didinimas reniruotės metu.
Vilniaus kolegija nuo 2020 m. rugsėjo 4 d. pradėjo įgyvendinti projektą „Naujų erdvių fiziniam aktyvumui Vilniaus kolegijoje sukūrimas“ bendrai finansuojamą valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas. Projektu siekiama skatinti Vilniaus miesto aukštųjų mokyklų bendruomenių, senjorų ir vietos bendruomenių narių fizinį aktyvumą ir jų sąmoningumą, sudarant sąlygas sportuoti šiuolaikišku sporto inventoriumi ir įranga aprūpintose Kolegijos sporto erdvėse. Šis projektas – puiki proga studentams ir dėstytojams imti aktyviau judėti, pagerinti savo fizinę būklę ar siekti aukštesnių asmeninių laimėjimų. Projektas tęsis iki šių metų vidurio. Rudenį atnaujintos sporto salės, kur sportuoti gali visi – ir VIKO bendruomenės nariai, ir Žvėryno, Baltupių rajonuose gyvenantys asmenys.