Baigėsi Lietuvos kolegijų studentų XIX -jų žaidynių vaikinų krepšinio finalinės žaidynės. Įdomus faktas, kad žaidynių pradžioje žymiai pranašesnės buvo Vilniaus ir Kauno kolegijos, bet vėliau tokio didelio skirtumo meistriškume nebeliko. Žaidimui susitelkė tiek Kauno technikos (KTK), tiek Vilniaus  technologijų ir dizaino (VTDK) kolegijos.

Pirmame pusfinalio mače susirungė Vilniaus kolegijos (VK) ir VTDK komandos. Nors rungtynių pradžioje mūsų kolegijos studentai atrodė žymiai pranašesni, rungtynėms įpusėjus žaidimas išsilygino, žaidimo ritmą sėkmingai išlaikė VK studentai ir pelnytai nugalėjo rezultatu 102:95. Kolegijos komandoje puikiai žaidė M. Šerkšnas (28 tšk.), M. Staniulis (26 tšk.), T. Ulevičius (12 tšk.), E. Lebeckas (12 tšk.), M.Mackevičius (6 tšk.). Kitą pusfinalio porą sudarė KK ir KTK.  Tris kėlinius vyko bekompromisinė kova ir tik ketvirtame kėlinyje Kauno kolegija įgijo apčiuopiamą pranašumą ir rungtynės baigėsi 87:64 Kauno kolegijos krepšininkų naudai. Rungtynėse dėl III vietos susikovė KTK  ir VTDK. Tris kėlinius pirmavusi VTDK ketvirtame prarado rungtynių kontrolę, pasipylė klaidos, pokalbiai su teisėjais, kurie baigėsi technine pražanga ir kėlinio pralaimėjimu net 20 taškų. Rungtynės baigėsi 98:88.

Dėl čempionų vardų kovojo Kauno kolegijos ir Vilniaus kolegijos studentai. Dvikova buvo verta finalo. Rungtynės baigėsi 97:95 Kauno kolegijos krepšininkų naudai. VK komanda pasipuošė sidabro medaliais. Mūsų komandoje pasižymėjo M. Šerkšnas (34 tšk.), M. Staniulis 17 (tšk.), E. Lebeckas 16 (tšk.), T. Ulevičius 16 (tšk.), M. Mackevičius 9 (tšk.).

Sveikiname komandą ir trenerį Stanislovą Radziulį.

KKSC informacija