Rugsėjo 24-28 dienomis Vilniaus kolegijoje (VK) vyko kasmetinės Europos komisijos skelbiamos iniciatyvos #beactive – Europos sporto savaitės renginiai, kuriuose dalyvavo virš 100 aktyviausių VK bendruomenės narių!

Kasdien VK KKSC treneriai aktyvino bendruomenę, skatino studentų, administracijos ir fakultetų darbuotojų fizinį aktyvumą ir sveikos gyvensenos puoselėjimą darbo aplinkoje. Sporto savaitės metu rengtos žvalumo mankštos administracijai, sveikuolių mankštos PDF, socialiniams partneriams Vilniaus lopšeliui-darželiui „Pušaitė“, kviestiniams svečiams iš privataus darželio „Išdykęs vėjas“, SPF studentams ir dėstytojams. Studentų lengvosios atletikos sportiniams gebėjimams atskleisti surengta Rudeninė sporto diena Baltupių progimnazijos stadione. Gausiausia studentų komanda iš EKF subūrė jai vadovaujantis treneris Eduardas Vaitilavičius, taip pat savo meistriškumą demonstravo EIF, VVF, SPF ir MTF studentai, sportinių rinktinių nariai. Šių metų renginio naujiena – pristatyta išskirtinė praktinė beisbolo treniruotė su VK VVF studentu, perspektyviu beisbolo žaidėju Matu Sirgėdu ir viešnia, Fulbright stipendijos laimėtoja, vedančia paskaitas VK PDF – profesore dr. Susan Barfield iš Jungtinių Amerikos Valstijų (Montana State University-Billings, USA), kurie supažindino dalyvius ir su praktiniais beisbolo žaidimo ypatumais. Taisyklingos sėdėsenos ir būtinos fiziškai aktyvios veiklos užtikrinimas taikant sėdimą „Kėdžių mankštą“ išbandytas EIF bendruomenėje.

Mūsų bendras Lietuvos 100-mečio siekis pajausti sporto ir fizinio aktyvumo naudą nepriklausomai nuo amžiaus, socialinės padėties ar sportiškumo lygio pateisino lūkesčius, o šia pavyzdine #beactive iniciatyva skatinsime savo bendruomenę ir toliau būti aktyvia visus metus!

Parengė: PDF lektorė, KKSC trenerė Vilija Gerasimovičienė

Nuotraukų autorė, VK VVF absolventė Daiva Balevičiūtė

Nuotraukų albumų nuorodos: