Norint atlikti didžius dalykus, reikia ne tik veikti, bet ir svajoti, ne tik planuoti, bet ir tikėti!

Š. m. rugpjūčio 5-12 dienomis Berlyno olimpiniame stadione vyko įspūdingas sporto renginys – Europos lengvosios atletikos čempionatas, subūręs 360 tūkstančių žiūrovų ir daugiau nei 1500 atletų, kurie rungėsi 48 lengvosios atletikos rungtyse.

Bendradarbiaujant su tarptautine sporto savanorių judėjimo asociacija „Scult“ ir Lietuvos lengvosios atletikos federacija Vilniaus kolegijos (VK) Kūno kultūros ir sporto centro (KKSC) trenerė, Pedagogikos fakulteto (PDF) lektorė Vilija Gerasimovičienė turėjo ypatingą progą iš arti stebėti čempionatą ir palaikyti geriausius šalies sportininkus: Andrių Gudžių, Airinę Palšytę, Eglę Balčiūnaitę, Justiną Beržanskį ir kt.

„Pasidžiaugsiu sakydama, jog dėka palaikančios sportines idėjas Vilniaus kolegijos bendruomenės, asmeninio veiklumo ir siekio bendradarbiauti su įkvepiančiais tarptautinio „Scult World“ sporto savanorių judėjimo asociacijos aktyvistais viršijau įsivaizduotus lūkesčius, kurie tapo pasiekiami ranka! Likau ir dar ilgam liksiu sužavėta mūsų sportininkų nuoširdumu, skiriant savo laiką „asmenukei“, atviriems pokalbiams: „Ką patiria sportininkai dalyvaudami Europos lengvosios atletikos čempionate?“, atsakytiems klausimams: „Kiek metimų, šuolių, pasirengimo treniruočių reikia išgyventi ir kas jų laukia ateityje?..“. Būti olimpiniame stadione ir jaunuosius atletus palaikyti drauge su legendiniais šalies čempionais Virgilijumi Alekna ir Austra Skujyte – neįkainojama patirtis ir toks didžiulis motyvacijos pliūpsnis, kuris į naujus mokslo ir žinių metus palydės su dar didesne energija ir kvies mūsų studentus bei bendruomenę gyventi apsuptiems sporto ir sveikatingumo iniciatyvų bei noro būti aktyviais!“

KKSC trenerė, PDF lektorė Vilija Gerasimovičienė