Kūno kultūros ir sporto centro trenerė Vilija Gerasimovičienė tęsdama bendradarbiavimą su respublikine ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija (RIUKKPA) rugpjūčio 18 d. kartu su aktyviausiais RIUKKPA bendruomenės nariais rinkosi į trečiąjį, jau tradicija tapusį asociacijos gimtadienį pačiame Dzūkijos Nacionaliniame parke – Varėnos rajone įsikūrusioje senovinėje Rodukos kaimo turizmo sodyboje. Šiemet visų dalyvių laukė didelis iššūkis: 7 valandų – 27 km žygis baidarėmis Ūlos ir Merkio upėmis.

Vakaro eigoje aptarus trijų metų buvimo RIUKKPA įspūdžius ir įgyvendintas veiklas pasidžiaugta sėkmingu bendradarbiavimu su Vilniaus kolegijos Kūno kultūros ir sporto centru (projektas „Lietuvos Mažųjų Žaidynės 2017“).

Antrą dieną dalyviai pradėjo su rytine mankšta, taip pat pristatytos komandinės užduotys panaudojant akrobatinės jogos pratimus. Pratimais buvo lavinama jėga, lankstumas, o taikant tam tikras akrobatikos technikas bei įvaldant įvairias kūno padėtis buvo bandoma išlaikyti partnerio ir visos komandos svorį ant kojų ar rankų bei valdyti savo kūną ore.

Merkio upės pakrantėje išbandyta netradicinė rungtis „Slidžiai-linksmai“, kurioje RIUKKPA narės paruošė tikrą „tentinę čiuožyklą“ su nuotaikingais komandiniais žaidimais ir estafetėmis. Taip pat buvo surengtos Gladiatorių kovos, tinklinis bei futbolas.

Reiklumas numatytoms veikloms, iniciatyvumas gerosios patirties sklaidai, užsispyrimas sportinių rungčių metu, neišblėstantis kūrybiškumas, stipri ir įkvepianti komandinė dvasia judėti pirmyn, profesionalumas ir nuolatinis tobulėjimas, atsakomybės jausmas ir tikėjimas tuo, ką darai leidžia skleisti žinią apie RIUKKPA  – Lietuvos ikimokyklinio ugdymo pedagogus, siekiančius tobulinti kvalifikaciją kūno kultūros srityje, telkiančią asociaciją!

Parengė VK KKSC trenerė Vilija Gerasimovičienė