Balandžio 5 dieną prasidėjo Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų projekto „Lietuvos Mažųjų žaidynės 2017“ pirmasis Vilniaus miesto (apskričių) tarpdarželinis etapas. Jame susitiko 72 darželinukai iš 11 Vilniaus miesto (apskričių) lopšelių-darželių ir Ukmergės vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ komandų. Sėkmingam renginio organizavimui pasitelkta socialinių partnerių ir rėmėjų: Sostinės krepšinio mokyklos, futbolo mokyklos „Audra“, Vilniaus kolegijos, Vilniaus teritorinės ligonių kasos pagalba ir bendradarbiavimas.

„Lietuvos Mažųjų žaidynių 2017“ organizatoriai: Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Respublikinė ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija (RIUKKPA) bei antrus metus iš eilės už Vilniaus miesto (apskričių) pirmųjų renginio etapų organizavimą Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto sporto salėje atsakingas Vilniaus kolegijos Kūno kultūros ir sporto centras, jo vedėjas Jonas Bautronis, renginio koordinatorė trenerė, PDF dėstytoja Vilija Gerasimovičienė.

Šių metų projektu siekiama orientuotis ne tik į vaikų fizinių gebėjimų lavinimą bei fiziškai aktyvaus gyvenimo nuostatų formavimą, bet ir į pedagogų kvalifikacijos tobulinimą, gerosios patirties sklaidą. Tuo pačiu vykdomas Vilniaus kolegijos Pedagogikos fakulteto Vaikystės Pedagogikos studijų programos viešinimas. VP15 ir VP16 kursų studentės įtrauktos į renginio organizavimą bei teisėjavimą judriųjų estafečių rungtyse, siekiant pasidalinti ugdymo(si) proceso tobulinimo idėjomis atskleidžiant pedagogų kūrybiškumą.

Antrojo etapo Vilniaus apskrities finalas įvyks jau balandžio 20 d. nuo 10 val. Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto sporto salėje. Jame susitiks 6 stipriausios Vilniaus apskrities, 1 Ukmergės, 1 Lentvario ir 1 Elektrėnų darželinukų komandos, kurios išbandys savo jėgas dėl kelialapio į „Lietuvos Mažųjų žaidynės 2017“ festivalį Jonavoje!

Plačiau:

Nuotraukos fotografo Sauliaus Čirbos