Kūno kultūros ir sporto centras tęsia bendradarbiavimą su Vilniaus miesto bendrojo ugdymo mokyklomis. Trenerė Vilija Gerasimovičienė ir Pedagogikos fakulteto Pradinio ugdymo pedagogikos studentė Evelina Šustavicka padeda treniruoti www.pradinukulyga.lt startuojančias Vilniaus Gabijos gimnazijos „Gabijos Ugnis“ pradinukų futbolo komandas.

Šį futbolo projektą organizuoja Lietuvos futbolo federacija (LFF) ir Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacija (LVJFA) siekiant skatinti 1-4 klasių mokinių įsitraukimo į aktyvų laisvalaikį žaidžiant futbolą, ugdant mokinių komandinio darbo principus ir bendravimą tarp futbolą žaidžiančių mokinių iš skirtingų mokyklų. Lygos debiutiniam sezonui užsiregistravo 72 komandos iš Vilniaus, Telšių, Alytaus, Plungės, Mažeikių miestų ir rajonų.

„Pradinukų lygoje“ pirmokai, antrokai, trečiokai ir ketvirtokai žaidžia prieš savo bendramečius, tačiau fiksuojamas tik pastarųjų rezultatas. Nuo kovo 20 dienos startavusios varžybos vyks iki gegužės vidurio, kiekviena komanda sužais po 12 rungtynių su kitų mokyklų pradinukais.

Nuotraukos: Saulius Čirba