Kovo 20, 22 dienomis Vilniaus kolegijos atstovės: Justina Jančauskaitė, Laura Lazauskaitė, Evelina Montvilaitė (Pedagogikos fakultetas), Vilija Gerasimovičienė (Kūno kultūros ir sporto centras) ir Tamošauskaitė Vaida (Verslo vadybos fakultetas) siekdamos gerinti fizinę ir psichologinę savijautą dalyvavo Vilniaus Visuomenės Sveikatos Biuro (VVSB) organizuojamose relaksacijos pratybose. Išbandytos vizualizavimo ir progresuojančios raumenų relaksacijos technikos.

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad vizualizacijos metodas veiksmingas didinat sveikų žmonių atsparumą stresui, gydant įtampos sukeltus galvos skausmus, migreną, arterinę hipertenziją, nervinio pobūdžio virškinimo sistemos sutrikimus.

Progresuojančios raumenų relaksacijos metu buvo mokomasi pastebėti raumenų įsitempimą ir ugdomi raumenų atpalaidavimo įgūdžiai, palengva įtempiant ir staiga atpalaiduojant įvairias raumenų grupes, sutelkiant dėmesį į skirtingus pojūčius, susijusius su raumenų įtampa ir atpalaidavimu. Šis relaksacijos metodas yra veiksmingas būdas įtampos, streso valdymui, fizinėms problemoms, skrandžio, galvos skausmams mažinti.