Vasario 1-3 dienomis Druskininkuose praūžė  „LTeam olimpinis žiemos festivalis 2019“, kuriame lankėsi bei žiemos sporto šakų rungtyse dalyvavo beveik 10 tūkstančių žmonių.

Organizatoriai Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Druskininkų „Snow arena“, Druskininkų miesto savivaldybė parengė išties įspūdingą programą: „Snow Arenoje“ ir jos prieigose festivalio svečiai  varžėsi bėgimo, multisporto, sniego tinklinio, slidinėjimo, bavariško akmenslydžio turnyruose, „Snow Kayak“ varžybose. Nuotaiką šventėje palaikė 10 sporto talismanų.

Pirmą kartą didžiausia Lietuvoje žiemos sporto ir pramogų šventė vyko tris dienas, kurioje buvo galima sutikti ir tris Vilniaus kolegijos aktyvistes: 5 km ilgio distancijoje ekstremalaus bėgimo „X trasa“ varžėsi ir „Raudonosios“ trasos nugalėtoja moterų grupėje tapo SPF studentė, orientacininkų klubo „Ąžuolas“ atstovė Kastė Rutkauskaitė, trasoje užtrukusi 32:44 min. Festivalio dalyvius džiugino olimpietė, penkiakovininkė, SPF absolventė Ieva Serapinaitė, o savo jėgas 20-tyje festivalio sporto rungčių bei kliūčių išbandė VK Kūno kultūros ir sporto centro trenerė, PDF lektorė Vilija Gerasimovičienė.

Renginyje dalyvavo ir olimpinės čempionės – Vida Vencienė bei Daina Gudzinevičiūtė. Tarp festivalio svečių buvo ir naujasis LR Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius, LR Seimo jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, olimpiečiai Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Andrejus Zadneprovskis, Justinas Kinderis, Saulius Ritter, Dovydas Nemeravičius, Milda Valčiukaitė, Ieva Adomavičiūtė, Ričardas Nekriošius.

„Sveikata ir fizinis aktyvumas yra visuomenės ir ekonominė vertybė, vadinasi ir reikšminga tautos kultūros dalis. Vertybių sistemoje svarbu iškelti sveikatos stiprinimo ir fizinio aktyvumo skatinimo prioritetus, ugdyti su tuo susijusias vertybines nuostatas, diegiant tinkamą požiūrį į savo ir aplinkinių sveikatingumą“.

VK KKSC trenerė Vilija Gerasimovičienė

LTOK nuotraukų albumas