2018 m. rugsėjo 11-19 d. KKSC trenerė, PDF lektorė Vilija Gerasimovičienė ir PDF studentas Benas Masys dalyvavo jaunimo asociacijos „Milžinų lizdas“ organizuotoje Erasmus+ jaunimo mainų programoje „Map Yourself“ Šiauliuose.

Į projektą dalintis patirtimi ir mokytis atvyko 36 dalyviai iš šešių šalių: Portugalijos, Gruzijos, Ukrainos, Baltarusijos, Nyderlandų ir Lietuvos. Šioje jaunimo mainų programoje lektorė V. Gerasimovičienė organizavo ryto mankštas ir sportines rungtis, vedė bendradarbiavimą skatinančias praktines sesijas ir siekė ugdyti jaunimo sąmoningumą bei toleranciją tarpkultūrinėms vertybėms.

Visą savaitę jaunuoliai aktyviai dalyvavo jungtinės fasilitatorių grupės parengtose grupės formavimo veiklose, taikant skirtingus neformaliojo mokymosi metodus kėlė diskusijas apie esamas tarpkultūrines problemas, ieškojo galimų sprendimų, organizavo šalių kultūrinius vakarus. Plėtotos aktualios temos apie pilietiškumą, nagrinėta motyvacijos nauda ir jos trūkumas, ateities projektų kūrimas ir Erasmus+ programos galimybės. Edukacinės išvykos metu dalyviai lankėsi Gruzdžių gimnazijoje, kurioje kartu su mokiniais ir mokytojais dalyvavo atviroje praktinėje sesijoje apie tarpkultūriškumo svarbą. Taip pat apsilankyta Reginos Mataitienės Gruzdžių juodosios keramikos dirbtuvėse, kuriose rodytas molio minkymo ir žeidimo procesas. Siekiant pažinti Lietuvos kraštovaizdį ir prisijungiant prie Europos judėjimo savaitės „Be active“ surengtas 20 km žygis į Naujosios Akmenės karjerus.

Dalyviai po projekto džiaugėsi įgyta patirtimi, patobulintomis žiniomis, fizinio aktyvumo iniciatyvomis, išbandytais neformaliojo ugdymo metodais, kurie bus naudingi ateityje.

KKSC trenerė, PDF lektorė Vilija Gerasimovičienė